Move because you can

Dit is de actie van Evelien Plag
Normal 4a373b1718ace4aa7baad2a25e86d4fca633b6dd
van totaal € 600 (117%)

 Al jaren wil ik iets doen en nu is het eindelijk zo ver... In Mei ren ik voor het eerst de halve marathon in Leiden om geld in te zamelen, Ik ga moven because I can.

 

Ik wil zo veel mogelijk geld inzamelen voor gezinnen met een chronisch ziek gezinslid en aandacht creeren hoe vervelend het kan zijn voor het hele gezin. Daar heb ik natuurlijk jullie hulp bij nodig... Laat je hart Shinen; Neem een keer de fiests ipv de bus, neem een kopje koffie minder deze week of bewaar je statiegeld bonnetjes en deel je liefde voor een betere wereld. Alle kleine beetjes helpen.

 

Ben je al overtuigd om te mij te steunen? scrol naar beneden en doneer meteen!! 

 

Hieronder lees je wat meer over 'mijn verhaal' en waarom ik me zo graag wil inzetten:

Toen ik tien jaar was, is er bij mijn moeder de diagnose polymyositis gesteld. Door haar ziekte  van zo dichtbij mee te maken, besef je hoe veel impact een chronisch ziekte heeft op het dagelijks leven van een heel gezin. Pas na acht jaar werd er aan ons (mijn zusje, broertje, vader en ik) gevraagd of wij een keer langs wilden komen om met een expert te praten over de ziekte van mijn moeder en wat het precies in hield. Een gesprek wat veel te laat kwam. Wij zijn er op de harde manier achter gekomen wat haar ziekte inhield en wat voor consequenties erbij hoorden. Opgroeien  is al lastig genoeg, als je dan ook nog zorgen maakt over een dierbare word het soms te veel. Steeds vaker op avontuur zonder mama, last minute plannen afzeggen omdat mama te zwak was, verjaardagen in het ziekenhuis bij mama op bed, en naast school, sport, vrienden en opgroeien je continue bezighouden en zorgen maken of het ooit wel goed gaat komen en hoe wij als gezin er door heen gaan komen. Wij hebben jaren erover gedaan om de ziekte van mijn moeder te leren begrijpen en accepteren. 

Ik wil graag de wereld bewust maken van het feit dat een chronisch zieke in de familie een impact heeft op iedereen en dat het een hoop veranderingen met zich mee brengt. Veranderingen die zowel zichtbaar als onzichtbaar zijn voor de buitenwereld. Wij hebben geluk gehad met zulke lieve ouders en een vader die er alles aan doet om ons leven zo normaal mogelijk te behouden. Ik wil me inzetten en graag een nieuwe beweging: ‘Move because you can! ‘ starten om geld in te zamelen voor zowel onderzoek maar ook voor meer begeleiding van gezinnen van een chronisch zieke.

Samen staan we sterker & samen moven we spierziektes de wereld uit. Share the Love en spare some cash <3

 

PS: Mama ik ben zo trots op jou! 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.